Heeft u een plan? Doe de vergunningcheck!

Heeft u een plan of idee om iets te veranderen aan uw omgeving? Zoals het (ver) bouwen van uw woning, het kappen van een boom, het aanleggen van een uitrit? Dan kan het zijn dat u daarvoor een vergunning nodig heeft, een melding moet doen of informatie moet verstrekken. Doe daarom eerst de vergunningcheck. Dan weet u wat nodig is. Wilt u eerst weten welke regels er gelden voor een locatie, kijk dan bij ‘Regels op de kaart’ of bij ‘Maatregelen voor bedrijven en burgers’.

  • Doe de vergunningcheck

    Weet u al wat u wilt doen? Heeft u uw plannen al wat verder uitgewerkt? Maar wilt u weten wat kan en mag? Doe dan eerst de vergunningcheck. Deze doet u in het Omgevingsloket. Daar staan alle regels van gemeenten, provincies en waterschappen op één plek. U geeft eerst aan om welke locatie en om wat voor werkzaamheden het gaat. Daarna krijgt u vragen over uw plan. Na het beantwoorden van deze vragen, leest u wat voor uw plan nodig is.

  • Regels op de kaart

    Wilt u voordat u uw plan uitwerkt weten welke regels gelden voor een locatie. Dan vindt u deze bij ‘Regels op de kaart’ in het Omgevingsloket. Daar staan alle regels en documenten van alle overheden bij elkaar. U kunt zoek op regels voor uw situatie of op omgevingsdocumenten met regels.

  • Maatregelen voor bedrijven en burgers

    Wilt u weten welke algemene regels er gelden voor uw bedrijf, huis of project? Kijk dan bij ‘Maatregelen voor bedrijven en burgers’ in het Omgevingsloket. U krijgt dan een overzicht van de maatregelen waarmee u aan de regels kunt voldoen.

Meer informatie nodig?

Heeft u de vergunningcheck gedaan en de regels en maatregelen bekeken? Maar heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met Omgevingsdienst Rivierenland via 0344 – 579 314. Onze collega’s helpen u graag verder.

Wilt u, voordat u een definitieve vergunning aanvraagt of uw idee verder gaat uitwerken, weten hoe groot de kans is dat u de vergunning ook echt krijgt? Vraag dan een vooroverleg aan of dien een conceptverzoek in.

Gerelateerd

Overleg met de mensen in uw omgeving

Een plan heeft meestal invloed op de omgeving. Wat gaan omwonenden ervan merken? Welk effect heeft uw plan op wat mensen horen, zien en ruiken? Het is goed en in sommige gevallen zelfs verplicht, om dat van tevoren met elkaar te bespreken.

Een melding doen, een vergunning aanvragen of eerst overleg

Als u de vergunningcheck heeft gedaan, weet u wat nodig is. Het kan zijn dat u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen. Maar misschien heeft u helemaal geen vergunning nodig en kunt u direct starten met de werkzaamheden. Het kan ook zijn dat u eerst nog wilt of moet overleggen met de gemeente omdat u niet weet hoe het bijvoorbeeld zit met brandveiligheid. Of omdat uw plan niet in het Omgevingsplan of het beleid van de gemeente past. Of omdat uw plan politiek gevoelig ligt of complex is.