Bodeminformatie inzien en aanvragen

Gaat u een woning of bedrijfspand (ver)bouwen? Dan kunt u vóórdat u start opzoeken of er bodeminformatie bekend is over uw locatie.

Bodeminformatieviewer

Om onze dienstverlening te verbeteren, ontwikkelden we de Bodeminformatieviewer. Met deze viewer kunt u zelf de aanwezige bodeminformatie inzien. Daarmee wordt informatie direct, zonder wachttijd, voor u beschikbaar. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van deze viewer. U vindt de Bodeminformatieviewer Rivierenland hier. Ondervindt u tijdens het gebruik van de viewer problemen? Dan horen wij dit graag. Stuur dan een e-mail naar Bodeminfoviewer@ODRivierenland.nl.

Bodeminformatie provincie Gelderland

Voor sommige locaties in Gelderland is de provincie het bevoegd gezag. Bodeminformatie over deze locaties vindt u op de website van de provincie Gelderland onder ‘Asbestdakenkaart’ en ‘Bodemverontreinigingen’. Ook kunt u de bodeminformatieviewer van de provincie gebruiken; Omgevingsrapportage.

Vooronderzoek

Voordat een bodemonderzoek kan worden uitgevoerd of grondtransport mag plaatsvinden moet eerst worden bekeken of de locatie niet verdacht is. Voor een bodemonderzoek wordt dit meestal door een bodemadviesbureau gedaan, dit heet een vooronderzoek. Door het vooronderzoek kan worden bepaald of de locatie verdacht is op de aanwezigheid van bodemverontreiniging. Bij grondtransport kan het vooronderzoek worden gedaan via het vragenformulier ‘historische gegevens’.

Bouw- of milieudossiers

Tijdens dit vooronderzoek kan het ook nodig zijn om bouw- of milieudossiers te raadplegen. Stuur hiervoor een e-mail naar post@ODRivierenland.nl onder vermelding van het onderwerp (bouw of milieu) waarover u informatie zou willen ontvangen. Op deze manier komt uw verzoek bij de juiste afdeling terecht en kunnen zij deze gegevens verstrekken. Let op: hiervoor moeten vaak wel legeskosten voor in rekening worden gebracht.

Rapportage (Verkennend) bodemonderzoek

Het vooronderzoek wordt door een bodemadviesbureau gebruikt om de onderzoeksstrategie voor het bodemonderzoek te bepalen. Na de uitvoer van het onderzoek zal een rapport worden opgesteld. Dit rapport kan ook als een databestand worden geleverd, een zogenaamd XML-rapport. Wij vragen u dan ook ons naast het PDF-rapport, dit XML-rapport toe te sturen. Wij kunnen deze gegevens dan in ons bodeminformatiesysteem, en daarmee in onze Bodeminformatieviewer, verwerken.

Veelgestelde vragen

Is de informatie op de Bodeminformatieviewer Rivierenland niet toereikend? Dan kunt u aanvullende bodeminformatie aanvragen. In sommige gevallen berekenen gemeenten kosten voor het aanvullend aanvragen van bodeminformatie. Dit worden leges genoemd. Hieronder ziet u de kosten per gemeente per kwartier.

GemeenteLegeskosten
Buren€ 29,85 per kwartier
Culemborg€ 21,10 per kwartier
Maasdriel€ 0,00 per kwartier
Neder-Betuwe€ 10,09 per kwartier
Tiel€ 27,15 per kwartier
West Betuwe€ 21,70 per kwartier
West Maas en Waal€ 25,00 per kwartier
Zaltbommel€ 21,50 per kwartier

Formulier

Bodeminformatie aanvragen

Via dit formulier kunt u informatie aanvragen over de bodem van een perceel in Rivierenland. Voor het opzoeken van informatie kunt u onze bodeminformatieviewer gebruiken. Mist u informatie in de viewer? Vul dan onderstaand formulier in.

 • Geef hier aan vanuit welke rol u bodeminformatie aanvraagt.
 • Geef aan wat de reden is dat u bodeminformatie aanvraagt.
 • Geef hier een andere reden aan waarom u informatie opvraagt.
 • Vul hier de volgende gegevens in: Voorbeeld Dreumel Gemeentecode is: DML Sectie: Q Nummer is: 488.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Heeft u nog een opmerking die u niet in dit formulier kwijt kon dan kunt u dat hier aangeven.

  Gerelateerd

  Bodemonderzoek

  Een bodemonderzoek stelt vast of de bodem van een perceel verontreinigd is of niet.

  Bouwen en slopen

  Gaat u bouwen, verbouwen of slopen? Dan moet u meestal een melding indienen of een vergunning aanvragen bij uw gemeente.