Over ons

Over ons

Wij werken in opdracht van 8 gemeenten en de provincie aan een fijne, gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Dat doen we door vergunningverlening, toezicht en handhaving bij ondernemers, organisaties en inwoners. Maar we doen meer. We adviseren o.a  over de leefomgeving, bouw, milieu, energie en natuur. Zo werken we aan de toekomst van Rivierenland. Lees hier meer over wat we doen.

 • Controles

  Onze toezichthouders informeren inwoners en ondernemers over de regels en gaan langs voor controles. Dit doen zij periodiek of themagericht. We komen ook in actie bij klachten of meldingen uit de omgeving, bijvoorbeeld van omwonenden of buurbedrijven. Wilt u weten hoe het werkt?

 • Vergunningen

  Vergunningverleners behandelen aanvragen en meldingen. Zij informeren over wat wel en niet kan. In opdracht van de gemeenten wordt de vergunning verleend of afgewezen en nemen wij een melding in behandeling. Wilt u weten hoe het werkt?

 • Advies

  Onze adviseurs helpen gemeenten, provincie, bedrijven en inwoners bij vragen over onder andere milieu- en bouwprojecten, en vergunningverlening. Wilt u meer weten over de expertises en hoe u in contact kan komen met onze adviseurs?

 • Wat doet een Omgevingsdienst?

  In deze animatie leggen we kort uit wat een Omgevingsdienst doet. Omgevingsdienst Rivierenland werkt samen met de 5 andere Omgevingsdiensten in Gelderland. Samen hebben wij deze animatie gemaakt. Bekijk de animatie hier.

De organisatie

 • Bestuur en opdrachtgevers

  Omgevingsdienst Rivierenland
  (ODR) werkt aan een prettige,
  veilige en duurzame leefomgeving
  in onze regio. Dat doen we onder leiding van het Bestuur en
  in opdracht van de 8 gemeenten in Rivierenland.

 • De koers voor 2020-2025

  Partnerschap versterken en meerwaarde bieden zijn twee belangrijke pijlers voor de komende vijf jaar. In ons koersdocument: Van Meerwaarde voor u, leest u alles over onze missie, visie en strategie.

 • Agenda Algemeen Bestuur

  Het Algemeen Bestuur vergadert 4 keer per jaar. U kunt daarbij (online) aanwezig zijn. In de agenda leest u wanneer de volgende vergadering is. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Bekijk ook

 • Werken bij

  Iedereen die graag bij Omgevingsdienst Rivierenland wil komen werken nodigen wij van harte uit te solliciteren op een van de vacatures of door een open sollicitatie te doen. 

 • Nieuws

  Blijf op de hoogte van wat er speelt in Rivierenland. Bekijk hier onze nieuwsberichten en nieuwsbrieven.