Spring naar content
Werken bij

Werken bij

Iedereen die graag bij Omgevingsdienst Rivierenland wil komen werken nodigen wij van harte uit te solliciteren op een van de vacatures of door een open sollicitatie te doen. 

 • Vacature: Personeelsconsulent

  Heeft het systeem AFAS geen geheimen voor jou? Kan jij een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de HR-dienstverlening?

 • Vacature: Vergunningverlener Bouw/RO C

  Voor de afdeling Vergunningverlening zoeken wij een vergunningverlener Bouw/RO C voor 36 uur per week.

 • Vacature: Vergunningverlener Bouw/RO A

  Voor de afdeling Vergunningverlening zoeken wij een vergunningverlener Bouw/RO B voor 36 uur per week.

 • Vacature: Tactisch Analist /Adviseur Ketentoezicht

  Vind jij het leuk om bij te dragen aan het ontrafelen en blootleggen van (risico’s op het gebied van) milieucriminaliteit en ondermijning?

 • Open sollicitatie

  Wil je bij ons komen werken, maar staat nu net jouw vacature er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie.

 • Maak kennis met Thijs

  Thijs laat enthousiast zijn werk als toezichthouder zien. Hij vertelt in deze video waarom hij bij ODR werkt en zich graag inzet voor een betere leefomgeving.

 • Maak kennis met Laura

  Laura vond haar droombaan bij het team Ketentoezicht als analist. Nieuwsgierig wat zij zoal in haar dagelijks werk doet met afval? Bekijk hier het filmpje.

Veelgestelde vragen over Omgevingsdienten

Omgevingsdiensten zijn regionale overheidsorganisaties die voor gemeenten en provincies taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving met betrekking tot milieu uitvoeren. Nederland telt op dit moment 29 omgevingsdiensten.

Bijna alle omgevingsdiensten in Nederland zijn opgericht na de vuurwerkramp in Enschede (13 mei 2000) en de brand in Volendam (1 januari 2001). Naar aanleiding van deze rampen ontstond er behoefte aan regionaal werkende organisaties die taken op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving op zich namen.

Omgevingsdiensten zijn er voor de uitvoering van zogenaamde VTH-taken op het gebied van milieu en bouw. Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) zijn onze kerntaken. Ook verzorgen omgevingsdiensten soms juridische ondersteuning en specialistische advisering op bijvoorbeeld het gebied van geluid, licht, omgevingsveiligheid en milieumetingen.

Omgevingsdienst Rivierenland werkt voor 8 gemeenten: West Betuwe,Tiel, Buren, Culemborg, Neder Betuwe, West Maas en Waal, Maasdriel en Zaltbommel.

 • Nieuws

  Blijf op de hoogte van wat er speelt in Rivierenland. Bekijk hier onze nieuwsberichten en nieuwsbrieven.

 • Over ons

  Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) werkt aan een prettige,veilige en duurzame leefomgeving in onze regio. Dat doen we samen met onze opdrachtgevers: gemeente Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en de provincie Gelderland.