Collega's Gelderse Omgevingsdiensten bij Helden van Nu te zien op SBS6

In het voorjaar hebben diverse collega’s van de Gelderse omgevingsdiensten meegewerkt aan de opnames van het SBS6-programma ‘De Helden van Nu’. De uitzending is op zondag 2 oktober om 16.00 uur te zien op SBS6.

De Melkfabriek Arnhem

“Wat doet een omgevingsdienst precies? En wat maakt jouw werk zo interessant?” Presentatrice Nance Coolen loopt mee met Alex te Dorsthorst (ODRA) en een aantal andere collega’s op een bijzondere herontwikkelingslocatie: De Melkfabriek in Arnhem. Op deze historische plek, vlak naast de Rijn en de John Frost-brug, wordt een oude Coberco-fabriek omgebouwd tot een hippe nieuwe stadswijk met woningen, appartementen, pleintjes en horeca. Een locatie waar we goed kunnen laten zien waar een omgevingsdienst zich (onder andere) mee bezig houdt: controles van bodem, saneringen, grondverzet, sloop, asbest, milieubeheer, het voorkomen van risico’s en uiteindelijk zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving.

Collega’s van de Gelderse Omgevingsdiensten

In de uitzending neemt Alex presentatrice Nance mee langs verschillende collega’s die over hun werk voor de omgevingsdienst vertellen. Zo laten Christian Kok en Coen Jurcka (ODRA) hun geavanceerde drone zien: een mooi voorbeeld van innovatie en modern toezichthouden. Corrie Breij (ODR) vertelt midden op de bouwplaats, tussen de graafmachines en dieptedetectie-machines, over bodemtoezicht en -saneringen. Wendy van der Elst (OVIJ) laat in de oude, deels gesloopte hallen van de melkfabriek zien wat haar werk als asbestdeskundige inhoudt en legt aan Nance uit waarom ze dit werk zo graag doet.