ODR helpt bedrijven en gemeenten bij hun circulaire ambities

Vanuit ODR nemen we deel aan het Gelders project ‘Circulair Opdrachtgeverschap VTH Omgevingsdiensten’. Een mooi initiatief van de Gelderse omgevingsdiensten om ondernemers te helpen bij circulair ondernemen en om gemeenten te helpen met hun circulaire ambities.

VTH-medewerkers van ODR komen bij veel bedrijven. Zij kunnen vroegtijdig circulaire initiatieven signaleren en knelpunten wegnemen. Zij zijn een belangrijke schakel. Daarom is één van de initiatieven vanuit het project om medewerkers van de Gelderse Omgevingsdiensten te trainen en handvatten te geven om circulair ondernemen mee te nemen in het dagelijks werk. Twee collega’s ODR zijn ondertussen gestart met de eerste training. Later dit jaar volgen er nog twee trainingen waar collega’s aan deelnemen. Tijdens de training komen thema’s aan bod als kennis over afval en CE en hoe je binnen wet- en regelgeving het experimenteren met circulaire initiatieven kunt toestaan.

Een ander initiatief is de organisatie van regionale bijeenkomsten voor de gemeentelijke opdrachtgevers later dit jaar. Tijdens deze bijeenkomsten staat de vraag centraal: ‘Hoe kunnen de omgevingsdiensten gemeenten helpen bij hun circulaire ambities?